Olimpia Melinte, îndrăgita actriță de teatru și film care a interpretat rolul principal în serialul Vlad, difuzat de ProTV, a publicat la începutul acestui an prima sa carte pentru copii: Serion Pantalon în Țara Amintirilor, în colecția PanDA de la Editura Pandora M. Și pentru că ne-am dorit foarte tare să faceți cunoștință cu Olimpia Melinte în postura de scriitoare de cărți pentru copii, am invitat-o sâmbătă, 9 aprilie, începând cu ora 12.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Aici, alături de ilustratoarea cărții, Diana Tivu și de una dintre primele cititoare ale poveștii din Serion Pantalon în Țara Amintirilor, Luisa Ene, ne vom bucura de momente frumoase împreună, din dragoste pentru cărți. Evenimentul moderat de Virginia Lupulescu va fi transmis și live pe conturile de facebook Editura Trei și PanDa – Cărţi pentru copii.

Cartea Serion Pantalon în Țara Amintirilor este un carusel magic de gânduri și trăiri, menit să-i ajute pe copii să învingă emoțiile primei zile de școală, să treacă peste conflictul dintre generații și, nu în ultimul rând, să accepte pierderea cuiva drag. Povestea acesta a pornit de la o idee a băiețelului Olimpiei Melinte, Sasha, care adoră să creeze aventuri fantastice cu prietenul lui imaginar, Serion Pantalon. Volumul este dedicat tatălui autoarei. Pentru Olimpia Melinte, scrierea acestei cărți a reprezentat și un proces de vindecare, pentru că în paginile ei se regăsește imaginea tatălui său, a cărui dispariție a lăsat multă durere în urmă.

Olimpia Melinte donează drepturile de autor provenite din vânzarea cărții Serion Pantalon în Țara Amintirlor către Fundația Metropolis. Această fundație contribuie de peste 20 ani la construirea unei lumi în care oamenii zâmbesc, prin facilitarea accesului lor la sănătate, educație și dezvoltare emoțională echilibrată.

Olimpia Melinte (n. Iași, 1986) s-a remarcat de-a lungul timpului în numeroase lungmetraje ce i-au adus premii și nominalizări la cele mai importante festivaluri de film din lume, pentru cele peste 30 de roluri remarcabile. În 2018 a început filmările pentru serialul Vlad (difuzat la PRO TV), devenit ulterior lider de audiență. Locuiește în București cu soțul și cei doi copii ai lor.

Diana Tivu a absolvit facultatea de arhitectură UAUIM din București și este o autodidactă când vine vorba de grafică, pictură și ilustrație. Din 2015 și-a transformat pasiunea în realitate și lucrează ca ilustrator și autor de carte pentru copii. Portofoliul său include atât titluri clasice, cât și scrieri ale unor autori români contemporani.