Apreciată ca una dintre cele mai bune cărți pentru copii ale anului 2022 de către The Washington Post, Publishers Weekly, Kirkus Reviews și New York Public Library – Hot dog este cartea cu care Doug Salati a câștigat la finalul lunii ianuarie prestigioasa distincție Caldecott. Cartea a fost publicată în vara anului trecut de Editura Pandora M în colecția Panda. Este o poveste cu ilustrații vii și jucăușe despre un cățeluș simpatic toropit și copleșit de căldura orașului – care își găsește calmul cu puțină mare, nisip și aer curat. O minunăție de carte, menită să devină o poveste clasică!„O bucurie absolută de la început până la sfârșit!” — Sophie Blackall, dublu câștigătoare a medaliei Caldecott

Personajul principal din Hot dog s-a săturat de vara petrecută în mijlocul orașului! Nu îi mai plac trotuarele încinse, sirenele zgomotoase și mulțimea de pe străzi. Când cedează și nu mai vrea să se miște din mijlocul unei treceri de pietoni, proprietara sa se străduiește să-i aducă suflarea de aer proaspăt de care are nevoie. Cheamă un taxi, ia apoi un tren și un feribot și așa reușește să îl ducă pe micul ei prieten la plajă. Iar aici se pot bucura de energia și în același timp de calmul zilelor petrecute pe plajă.
Cu ajutorul ilustrațiilor vibrante și al textului ritmat care au efectul liniștitor al valurilor mării pe nisip, laureatul medaliei CaldecottDoug Salati, ne arată cum să găsim calmul și să-l păstrăm, astfel încât să putem aprecia micile bucurii dintr-o zi oarecare.
Nr. de pagini: 40
ISBN: 978-606-978-320-7
Titlu original: Hot Dog
Ilustraţii de Doug Salati
Limba originală: engleză
Traducere de Avi Haim
Format: 240x260mm
Anul apariției: 2022