FIDELITATE este noua serie originală NETFLIX realizată după romanul omonim scris de autorul italian MARCO MISSIROLI și publicat în anul 2019 de Editura Pandora M.

Săptămâna trecută s-a auzit pe platourile de filmare din Milano pentru prima oară cuvântul Acțiune!, la începerea filmărilor acestei ecranizări. Noua serie originală Netflix va avea 6 episoade. Romanul Fidelitate este semnat de Marco Missiroli, autor finalist al ediției numărul 73 a Premiului Strega și câștigător al Premiului Strega Giovani din 2019. Seria TV produsă de BiBi Film va fi difuzată de Netflix până la sfârștul acestui an.



Adaptarea pentru TV a fost scrisă de Alessandro Fabbri, Elisa Amoruso și Laura Colella și regizată de Andrea Molaioli (regizorul seriei TV Suburra) și Stefano Cipani (regizorul filmului Mio fratello rincorre i dinosauri).
Printre protagoniști se numără Michele Riondino, în rolul lui Carlo și Lucrezia Guidone, în cel al Margheritei.

Filmată la Milano, Rimini și Roma, Fidelitate spune o povestea căsniciei lui Carlo și a Margheritei, un cuplu de tineri care se confruntă cu consecințele devastatoare ale unei presupuse trădări. Relația lor devine simbol al fidelității, nu doar de cuplu, dar și al alegerilor de fiecare zi față de ei înșiși.

Despre romanul Fidelitate și Marco Missiroli:

Suntem siguri că a rezista unei ispite înseamnă fidelitate?
Dar dacă această renunțare ar reprezenta trădarea naturii noastre mai profunde?
Fidelitatea este o ancoră care ne permite să nu fim copleșiți de furtună, dar este și oglinda în care ne căutăm reciproc, în speranța de a ne recunoaște pe noi înșine. Asta ne spune Marco Missiroli, mergând la inima personajelor sale: el, ea, cealaltă și celălalt. Noi înșine.
 
Carlo, un profesor de creative writing, și Margherita, o arhitectă devenită agentă imobiliară, formează un cuplu tânăr și fericit, în care fiecare partener este perfect conștient de frământările celuilalt. Se iubesc, însă în același timp au dorințe care trec dincolo de pereții dormitorului lor. Carlo tânjește după frumusețea liniștită a uneia dintre elevele sale, Sofia, iar Margherita visează la mâinile puternice ale terapeutului ei, Andrea.

Marco Missiroli s-a născut în Rimini, pe coasta Mării Adriatice, și acum locuiește la Milano, unde este redactorul-șef al unei reviste de psihologie și editorialist cultural pentru Corriere della Sera.
Primul său roman, Senza coda (2005), a câștigat Campiello Opera Prima (echivalentul italian al Costa First Book Award). Romanul său Atti osceni in luogo privato (2015) a devenit un bestseller încă de la apariție și s-a vândut în peste 150 000 de exemplare.