Pe 30 aprilie unul dintre cei mai îndrăgiți autori și ilustratori publicați de Editura Pandora M în colecția PanDA sărbătorește împlinirea vârstei de 75 de ani. Cu această ocazie specială ne dorim să-i facem o supriză lui Sven Nordqvist și să-i trimitem cât mai multe imagini cu felicitări realizate de voi și de micuții voștri.

Așteptăm așadar, imagini cu felicitările voastre până pe 25 aprilie, fie în mesaj privat pe pagina de Facebook Cărți pentru Copii sau la adresa de e-mail roxana.petrescu@edituratrei.ro.

Sven Nordqvist s-a născut în Helsingborg, Suedia, iar desenul și pictura au fost dintotdeauna pasiunile lui. Nordqvist a mai lucrat ca arhitect, profesor și grafician. În 1983, a câștigat concursul de cărți ilustrate pentru copii al Editurii Opal, cu Agaton Öman și alfabetul. Următoarea lui carte, Tortul de clătite, a însemnat nașterea personajelor Pettson & Findus. N-a fost gândită ca o serie de cărți de la început, dar bătrânul și motanul lui i-au fermecat pe cititori și astăzi sunt printre cele mai îndrăgite personaje din cărțile pentru copii suedeze. În adolescență, Nordqvist a fost inspirat de benzile desenate MAD, un stil care a influențat chiar și ilustrațiile lui mai recente. Îi place să construiască și să asambleze tot felul de mecanisme complicate, un hobby care și-a pus amprenta și pe cărțile sale.

La Editura Pandora M au apărut în colecția PanDa până în prezent: Tortul de clătite, Vânătoarea de vulpi, Când Findus era mic și a dispărut, Findus la pescuit, Petrecerea de Crăciun a lui Pettson, Cocoșul lui Pettson, Tărăboi în grădina de zarzavaturi, Pettson pleacă în excursie cu cortul, Findus se mută, Ascultă-l pe Findus, Cartea de bucate a lui Pettson și Findus și Surpriza de Crăciun pentru Findus,iar în fiecare an pregătim pentru fanii Petson & Findus Calendarul Familiei.

Personajelor create de Sven Nordqvist, fermierul Pettson și simpaticul motan Findus, li s-au alăturat din acest an în colecția PanDA și curioasa și empatica văcuță Mamma Mu și seriosul ei prieten Cioară.