Următoarea ediție a întâlnirii online Duminica Poveștilor de La Două Bufnițe o va avea ca invitată, pe 6 iunie, de la ora 12.00, pe Ana Dragomir, autoarea romanului pentru copii Copacul. Ana va oferi detalii extraordinare despre cea mai recentă carte scrisă de ea și ilustrată de Ionuț Robert Olaru, iar la final va citi unul dintre capitole, pentru a-i introduce pe copii în atmosfera cărții. Romanul destinat copiilor între 8 și 12 ani este nu doar o frumoasă călătorie prin secole încărcate de istorie, ci și un manifest pro natură și ecologie.

Copacul din povestea Anei Dragomir s-a născut la data de 17 noiembrie 1558, chiar în ziua în care era încoronată Regina Elizabeth I a Angliei. A învățat despre lumea înconjurătoare și despre cea a oamenilor împreună cu băiețelul care l-a plantat, Thomas, și cu neobișnuita lui prietenă, Rosie. Dar un Copac trăiește mai mult decât oamenii, chiar și decât cei care-l plantează și-l înconjoară cu dragoste, așa că povestea protagonistului nostru se întinde până în straniul an 2020. Acum Copacul este un arbore bătrân, care a cunoscut multe: războaie, povești de iubire, răutate, dar și multă, multă iubire.

Ana Dragomir are 14 ani și locuiește în București. A debutat în anul 2019, cu În căutarea inspirației, o poveste emoționantă și antrenantă despre puterea imaginației și despre călătoriile care ne aduc prieteni pe viață. După un an a lansat Praf de zâne, în care ne convinge că lumea poveștilor este la fel de importantă pentru copii și pentru părinți. Adoră să-și petreacă timpul liber în natură, la țară – locul care a inspirat-o să scrie Copacul – și petrece clipe frumoase alături de prietenii ei. Este pasionată de lectură, iubește Marea Britanie și îi place să inventeze povești care să facă lumea mai frumoasă.



Ilustrații: Ionuț Robert Olaru
ISBN: 978-606-978-368-9
Format: 205 x 155 mm, copertă cartonată cu supracopertă
Nr. de pagini: 112
Preț: 39.00 lei
Editura Pandora M
Colecția LITERATI



Partener media: