La vârsta la care marea majoritate a copiilor abia descoperă magia cărților, Ana Dragomir a avut inspirația să creeze propriile povești. Prima carte scrisă de Ana Dragomir la doar 12 ani, În căutarea inspirației, a fost publicată în anul 2019 în colecția PanDA de la Pandora M, iar cea de-a doua, Praf de zâne, un an mai târziu.

Anul acesta, Ana ne încântă cu o nouă poveste, Copacul, un roman destinat copiilor între 8 și 12 ani, o frumoasă călătorie prin secole încărcate de istorie și un manifest pro natură și ecologie.

Sâmbătă, 12 iunie, la ora 12.00, vă invităm în grădina interioară a librăriei Modul Cărturești (Str. Academiei 18-20), ca să experimentați emoțiile lansării oficiale a cărții Copacul alături de tânăra noastră scriitoare. Evenimentul va fi moderat de Alisa Tarciniu, trainer de creativitate pentru copii, iar invitați la dialog vor fi ilustratorul cărții Ionuț Robert Olaru și Magdalena Mărculescu, director editorial al Editurii Trei. Lansarea se va încheia cu o sesiune de autografe.

Copacul din romanul Anei Dragomir s-a născut la data de 17 noiembrie 1558, chiar în ziua în care era încoronată Regina Elizabeth I a Angliei. A învățat despre lumea înconjurătoare și despre cea a oamenilor împreună cu băiețelul care l-a plantat, Thomas, și cu neobișnuita lui prietenă, Rosie. Dar un Copac trăiește mai mult decât oamenii, chiar și decât cei care-l plantează și-l înconjoară cu dragoste, așa că povestea protagonistului nostru se întinde până în straniul an 2020. Acum Copacul este un arbore bătrân, care a cunoscut multe: războaie, povești de iubire, răutate, dar și multă, multă iubire.

Ana Dragomir are 14 ani și locuiește în București. Adoră să-și petreacă timpul liber în natură, la țară – locul care a inspirat-o să scrie Copacul – și petrece clipe frumoase alături de prietenii ei. Este pasionată de lectură, iubește Marea Britanie și îi place să inventeze povești care să facă lumea mai frumoasă.