După succesul înregistrat cu povestea captivantă din Noaptea în care l-am întâlnit pe Moș Crăciun, Ben Miller îmbină cu talent știința și realitatea în romanul Băiatul care a făcut lumea să dispară, o poveste extraordinară care are în plus ceva din farmecul unei fabule.
Harrison, personajul principal, este un băiețel de opt ani care încearcă din răsputeri să fie un om bun. Nu fură, își împarte întotdeauna lucrurile cu sora lui și nu trișează niciodată la jocurile în familie. Dar Harrison are și un MARE defect: nu poate să-și controleze furia.
Când este invitat la petrecerea de ziua colegului său Hector, nu vrea să fie singurul din clasă care nu participă… așa că decide să meargă la aniversare. Dar Hector îl tachinează și la petrecere, așa cum o face și la școală. Harrison se enervează foarte tare și își varsă supărarea pe Shelley, animatorul costumat în astronaut, care îi distrează pe copii cu tot felul de activități minunate despre spațiu. Shelley nu își dă seama de unde vine problema lui Harrison și îl consideră nepoliticos. La finalul petrecerii, toți copiii primesc cadouri și baloane, dar, pentru că Harrison a fost obraznic, primește un balon negru care este de fapt o gaură neagră.
Harrison găsește distractivă gaura neagră la început, deoarece poate pune acolo orice nu-i place. Numai că încep să dispară și lucrurile care-i plac și își dă seama că e bine să te gândești de două ori înainte să-ți pui o dorință, pentru că este foarte posibil să nu mai poți recupera niciodată ceva ce ai pierdut.
Băiatul care a făcut lumea să dispară este o carte minunată pentru copiii care vor să învețe cum să-și controleze temperamentul și, în plus, conține o mulțime de lucruri interesante despre spațiu, călătoria în timp și găurile negre.
Ilustrațiile realizate de Daniela Jaglenka Terrazzini aduc farmec acestui roman fantastic, amuzant și plin de învățăminte prețioase pentru copii.

Ben Miller este actor și regizor, cunoscut publicului din The Armstrong and Miller Show și ca partener al lui Rowan Atkinson în Johnny English Strikes Again. A mai avut roluri în What We Did on Our Holiday, cu Billy Connolly, și în îndrăgitul film Paddington 2. A jucat și în celebrul serial polițist Death in Paradise. A publicat mai multe romane, printre care și Noaptea în care l-am întâlnit pe Moș Crăciun, publicat de Editura Pandora M anul trecut.