Seria de evenimente dedicate volumului Cenaclul de Luni. Viața și opera de Cosmin Ciotloș publicat de editura Pandora M continuă cu o lansare specială la Brașov. Vă invităm duminică, 27 iunie, începând cu ora 17.00 pe terasa hub-ului cultural Tipografia (str. Postăvarului nr.1). Alături de autor vor fi prezenți poetul Romulus Bucur, criticul literar Adrian Lăcătuș și poetul și prozatorul Mihail Vakulovski. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.

Poetul Romulus Bucur, personaj central în Cenaclul de Luni. Viața și opera, aseamănă critica lui Cosmin Ciotloș cu cea a lui Florin Manolescu, pentru că autorul abordează “teme insolite (sau măcar în afara drumurilor bătătorite) și are o argumentație ingenioasă și susținută bibliografic.“ Se anunță așadar o discuție interesantă despre volumul de istorie și critică literară semnat de Cosmin Ciotloș care afirmă că i-a surâs șansa când l-a scris, dat fiind că o parte dintre demonstrațiile sale includ și documente până acum inedite, unele dintre ele revelatorii.

Cosmin Ciotloș (n. 1983) este lector dr. la Facultatea de Litere a Universității din București și colaborator al revistei Dilema veche. A susținut timp de zece ani principala rubrică de cronică literară a revistei România literară. A publicat o antologie a poeziei generației optzeci (Nemira, 2015), o ediție adnotată a poemului Levantul de Mircea Cărtărescu (Humanitas, 2016) și un eseu detectivistic investigând opera lui Mateiu I. Caragiale, Elementar, dragul meu Rache (Humanitas, 2017). În 2019 a primit Premiul pentru critică literară al Institutului de Lingvistică și Istorie Literară „Sextil Pușcariu” din Cluj. În 2020 a coeditat volumul de studii Harta și Legenda. Mircea Cărtărescu în 22 de lecturi (Editura Muzeul Literaturii Române).