Săptămâna trecută au început filmările pentru producția cinematografică Balul nebunelor, cu Mélanie Laurent în rol de coscenarist, actriță și regizoare. Producția realizată de Amazon este susținută de Légende Films și Alain Goldman.

Filmul Balul nebunelor este bazat pe bestsellerul cu același nume al Victoriei Mas publicat de Editura Pandora M în vara acestui an. Romanul Balul nebunelor s-a bucurat de aprecieri extraordinare atât din partea criticilor cât și a cititorilor fiind distins cu prestigiosul premiu Renaudot des lycéens în 2019 și publicat până acum în 14 țări.

Cartea spune povestea lui Eugénie, o tânără de la sfârșitul secolului al XIX-lea care are un dar unic: îi aude și-i vede pe cei morți. Când familia îi descoperă secretul, Eugénie este internată forțat de tatăl și fratele ei la clinica neurologică Salpêtrière, fără nicio șansă să scape de soarta ce i-a fost scrisă. O clinică la conducerea căreia se afla în acel moment eminentul profesor Charcot, părintele neurologiei.

Romanul Balul nebunelor este despre „istericele“ închise la Salpêtrière la finele secolului al XIX-lea și despre condiția femeii în acele vremuri. Este o poveste în care personaje reale și imaginare, la fel de efemere și de greu de uitat ca o întâlnire mondenă se suprapun cu realismul istoric, incursiunile în fantastic și ambițiile omenești.

Pentru Mélanie Laurent acesta este cel de-al șaselea lungmetraj în care va interpreta un rol principal și va semna și scenariul scris împreună cu Christophe Deslandes.

Din distribuția filmului mai fac parte și Lou de Laâge, Emmanuelle Bercot, Benjamin Voisin, Cédric Khan și Gregoire Bonnet.

Balul nebunelor va fi lansat în exclusivitate pe Amazon Prime Video în Franța și în întreaga lume în 2021. Proiectul a fost anunțat în Le Film Français în ianuarie 2020. În iunie, Alain Goldman a declarat că filmul va fi coprodus cu Gaumont, unul dintre partenerii tradiționali ai companiei de producție Légende, cea care va asigura distribuția în Franța și va deține drepturile internaționale.