Editurile Pandora M și Trei, împreună cu carturesti.ro, vă așteaptă la evenimentele organizate în cadrul târgului online MiniStory. În următoarele două săptămâni carturesti.ro și editurile partenere construiesc un oraș virtual cu povești despre emoții, prietenie, visuri, dorințe, planuri, inocență și frumusețe în MiniStory, un târg online dedicat copiilor cu vârste până la 14 ani.



Vineri, 27 noiembrie, începând cu ora 18.00, ne propunem să descifrăm limbajul secret al adolescenților… sau măcar să încercăm . Ne vor fi alături autorul romanului Socrate în blugi, Laurențiu Staicu, scriitoarea Ana Barton și Amilin Mocanu.

Socrate în blugi este un pariu cu adolescenţii de orice vârstă: oamenii curioşi, sensibili şi inteligenţi, pentru care succesul în viaţa personală şi în carieră nu a redus la tăcere întrebările sâcâitoare cu privire la sensul vieţii, nici nu a suprimat mirările copilului fascinat de cum se petrec lucrurile pe lume. Miza pariului, la fel ca în Apologia lui Socrate, e că filosofia rămâne cea mai bună pregătire pentru viaţa de adult, afirmă Cristian Iftode, conferențiar universitar la Facultatea de Filosofie – Universitatea București



Sâmbătă, 28 noiembrie, începând cu ora 12.00 vă invităm să urmăriți dialogul dintre Ana Dragomir, autoarea cărților În căutarea inspirației și Praf de zâne și tânăra creatoare de artă Vera Gamarț.
Un dialog sincer, plin de inocență despre cărți, hobby-uri și personaje preferate.

Despre Praf de zâne:
Cum ar fi lumea noastră fără povești? Ce s-ar întâmpla dacă personajele magice pe care le îndrăgim ar dispărea? Pentru că nimic din toate acestea să nu se întâmple, Alma, o fetiță curajoasă, pleacă într-o misiune extraordinară alături de personajul ei favorit, Scufița Roșie. O călătorie plină de aventuri pentru salvarea lumii poveștilor și păstrarea magiei din jurul eroilor copilăriei fiecăruia dintre noi. O carte care te va ține cu sufletul la gură!

Sâmbătă, 5 decembrie, ora 12:00, Andreea Chiru Maga și Eric Popescu vor vorbi despre Bruno. Emoțiile ne unesc  – o carte frumoasă în care ursulețul Bruno devine ghidul pentru înțelegerea emoțiilor de către cei mici și cei mari.

Evenimentele vor fi transmise live pe paginile de facebook Cărturești și Editura Trei.

Tâgul online MiniStory se desfășoară în perioada 25 noiembrie – 6 decembrie 2020. Pe toată perioada evenimentului, oferta de carte pentru copii în română şi engleză în stoc 24h va avea reducere de până la 30% pe carturesti.ro.

Mai multe informații despre programul complet al tâgului online MiniStory găsiți pe blogul Cărturești și paginile de Facebook Cărturești și Cărturești Online.