CAY Films are onoarea să vă prezinte pe marile ecrane din România animația Flecăreții – Aventuri cu Pettson și Findus! În urma succesului seriei Pettson și Findus difuzată pe canalul TV Minimax și a cărților omonime pentru copii scrise de Sven Nordqvist și publicate în România de Editura Pandora M în colecția PanDA, regizorii Ali Samadi Ahadi și Markus Dietrich propun o nouă aventură pentru întreaga familie, de urmărit la cinema! În România, animația disponibilă atât în versiunea dublată în română, cât și în maghiară a avut premiera în data de 25 august 2023. Flecăreții – Aventuri cu Pettson și Findus este un film potrivit pentru micii, dar și marii biblio-cinefili.

Regizorii animației, responsabili deja pentru primele trei aventuri de succes cu Pettson și Findus, alături de scenaristul și producătorul filmului, Thomas Springer, ne invită în lumea fascinantă a familiei flecăreților, plină de dragoste, culoare și haos. Secvențele pline de suspans sunt tratate într-un mod potrivit pentru copii și publicul preșcolar, în timp ce peisajele frumoase acompaniază lumea animată. Sequel-ul a fost realizat sub forma unui film cu acțiune live și personaje animate. Acest amestec se îmbină armonios, actorii „umani” fiind și ei convingători, în special Uwe Ochsenknecht în rolul exterminatorului agasat de micile creaturi și ChrisTine Urspruch, în rolul femeii visurilor sale a cărei inimă trebuie cucerită. Bineînțeles, din film nu lipsește nici reîntâlnirea cu Stefan Kurt în rolul lui Pettson, care alături de Findus, pisica lui, formează noul cămin al adorabilelor creaturi.

Minunat ilustrată, seria Pettson și Findus a înregistrat vânzări de peste 6 milioane de exemplare și a fost tradusă în 44 de limbi. În Suedia și peste tot în lume, această serie este un adevărat fenomen. Oricine a auzit de bătrânul fermier Pettson și de tovarășul său, motanul Findus cel vorbăreț.

De la ștrengarul motan Findus, stăpânul său Pettson și micii lor prieteni săritori, flecăreții, vei învăța să explorezi natura, să plantezi flori și ierburi aromatice, să faci prăjituri, să studiezi insecte, să construiești o căsuță, să măsori viteza vântului… și câte și mai câte! 

Sven Nordqvist s-a născut în 1946 în Helsingborg, iar desenul și pictura au fost dintotdeauna pasiunile lui. Nordqvist a mai lucrat ca arhitect, profesor și grafician. În 1983, a câștigat concursul de cărți ilustrate pentru copii al Editurii Opal, cu Agaton Öman și alfabetul. Următoarea lui carte, Tortul de clătite, a însemnat nașterea personajelor Pettson și Findus. N-a fost gândită ca o serie de cărți de la început, dar bătrânul și motanul lui i-au fermecat pe cititori, și astăzi sunt printre cele mai îndrăgite personaje din cărțile pentru copii suedeze. În adolescență, Nordqvist a fost inspirat de benzile desenate MAD, un stil care a influențat chiar și ilustrațiile lui mai recente. Îi place să construiască și să asambleze tot felul de mecanisme complicate, un hobby care și-a pus amprenta și pe cărțile lui.