Madeline Finn și câinele de terapie, cartea scrisă și ilustrată de Lisa Papp, este cea mai recentă apariție editorială din colecția PanDA a Editurii Pandora M. Micuța carte ilustrată este o modalitate excelentă de a prezenta animalele de terapie copiilor și de a împărtăși cu ei miracolele care se pot întâmpla cu iubire și dedicare. Este o poveste atât de importantă pentru cei mici pentru doar așa vor descoperi cum aceste minunate animale de companie pot ușura singurătatea, reduce stresul, încuraja interacțiunea socială și joaca.

Ca și în celelalte cărți ilustrate ale autoarei, personajul principal este Madeline Finn, o fetiță inimoasă și dornică să facă toate lucrurile bine. Acum lucrează cu câinele ei iubit, Star, în speranța că acesta să poată deveni într-o bună zi câine de terapie. Când este testat la o casă de bătrâni, Madeline își face griji că el nu a respectat chiar toate comenzile, dar este tare mândră de el și de progresul său. În timpul celui de-al doilea test, este prietenos cu seniorii și aproape toți răspund pozitiv prezenței sale. Doar un bărbat în vârstă, domnul Humphrey, ignoră câinele, ceea ce o tulbură pe Madeline. Când i se amintește că unele lucruri și unii oameni au nevoie de mai mult timp decât altele pentru a se obișnui cu ceva nou, ea decide să-i citească o poveste, în speranța că aceasta îl va ajuta pe domnul Humphrey așa cum a ajutat-o și pe ea în trecut. Cum va reacționa bătrânul vă lăsăm să descoperiți singuri. Un lucru este însă foarte clar: Star și Madeline Finn formează o echipă imbatabilă.

Ilustrațiile create în creion, acuarelă, dar și digital sunt luminoase, pastelate și arată expresiile blânde ale lui Star și Madeline. Iar faptul că povestea este spusă din prisma unei fetițe de doar 6-7 ani dă textului și mai multă credibilitate. Nu numai că Madeline poate și vrea să dea înapoi comunității sale, dar este și capabilă să reflecteze asupra propriilor lupte anterioare cu lectura, detaliate în povestea publicată de Editura Pandora M în colecția PanDA în 2018 – Madeline Finn și cățelul bibliotecar.

Lisa Papp este fericită că poate împărtăși cu cititorii ei ultimele întâmplări prin care a trecut Madeline Finn. Prima carte a Lisei, Madeline Finn și cățelul bibliotecar (Pandora M, 2018), a fost tradusă în 23 de limbi. Lisa trăiește în Bucks County, Pennsylvania, alături de soțul ei, Robert, și trei pisici care stau toată ziua cu nasul în acuarele și culori și cărora Lisa le citește ori de câte ori are ocazia. Puteți afla mai multe despre ea accesând www.lisapapp.com.

Iată o idee de rețetă perfectă pentru a-i răsplăti pe blănoșii din viețile noastre. :P