În Praf de zâne, noii prieteni ai Almei, Scufița Roșie și Lois, lupul cel prietenos devin și prietenii mamei și bunicii Almei. Exact așa se întâmplă și în viața reală.

Prieteniile dintre copii se leagă foarte devreme. Iar legăturile care se înfiripă sunt la fel de subtile și de puternice ca la orice altă vârstă, însoţite de priviri, de atitudini, de gesturi emoţionante, dar și de neînţelegeri, de fricţiuni, de drame și de tristeţe.

Părinții trebuie să fie atenți la maniera în care copilul încearcă să-și facă prieteni și să-l încurajează ajungând în cele mai multe cazuri să lege prietenii frumoase cu părinții prietenului sau prietenei acestuia. Acest lucru este benefic atât pentru copil cât și pentru părinți, permițându-le celor din urmă să-și lărgească ei înșiși cercul relațiilor. Vom avea așadar întâlniri, plimbări, uneori chiar vacanţe în comun. Există în toate acestea o părticică preţioasă a legăturii sociale care este pe cale să se construiască.

Descoperiți alături de cei mici călătoria plină de aventuri pentru salvarea lumii poveștilor și păstrarea magiei din jurul eroilor copilăriei fiecăruia dintre noi din povestea Praf de zâne.