Miercuri, 2 decembrie, începând cu ora 18.00, scriitoarea și eseista Slavenka Drakulić va fi LIVE online într-un dialog transmis de Librăria „La Două Bufnițe”. Cea care îi va fi parteneră de dialog este tânăra cercetătoare literară Snejana Ung, membră în echipa librăriei.

Evenimentul, care își propune să marcheze împlinirea a patru ani de la fondarea îndrăgitei librării timișorene, va fi transmis live pe paginile de Facebook ANANSI și La Două Bufnițe. Linkul evenimentului, aici

Numele Slavenkăi Drakulić se află pe lista celor șase autori cu care, la începutul lunii octombrie a acestui an, debuta colecția ANANSI. Wolrd Fiction.

Supranumită „Simone de Beauvoir a Europei de Est”, Slavenka Drakulić este considerată astăzi una dintre cele mai proeminente voci din spațiul ex-iugoslav. Numele ei apare în mod constant în prestigioase publicații internaționale precum The New Republic, The New York Times Magazine, The New York Review of Books, Süddeutsche Zeitung, Internazionale, Dagens Nyheter, The Guardian, Eurozine și este invitată adesea la cele mai importante dezbateri internaționale pe teme politice și literare. În 2004 a primit prestigiosul The Leipzig Book Award For European Understanding, iar în 2010, în cadrul Reuniunii Internaționale a Scriitorilor care a avut loc la Praga, a fost numită una dintre cele mai influente scriitoare europene a vremurilor noastre.

Slavenka Drakulić publicat până în prezent șapte romane și cinci cărți de eseuri.

Își împarte viața între Suedia, Austria și Croația, alături de soțul ei, scriitorul și jurnalistul Richard Swartz.

Dora și Minotaurul. Viața mea cu Picasso (traducere de Octavia Nedelcu) este prima sa carte tradusă în cadrul colecției ANANSI. Wolrd Fiction, Editura Pandora M având în plan să continue publicarea și a altor cărți semnate de Slavenka Drakulić.