O imagine i‑a fulgerat prin fața ochilor, a văzut ceva sau pe cineva în camera lui, un fel de bestie. Era un pic neclară și ștearsă pe margini. Iată‑l. Prietenul lui perfect. Ei bine, aproape perfect.

În colecția PanDa: Cărţi Pentru Copii a editurii Pandora M apărut volumul Tish, de Edwina Wyatt (traducere Petru Aron Costeschi), o poveste despre blândețe, sensibilitate, iubire și prietenia care ne înconjoară. Cartea este deja în librăriile online și offline din toată țara.

Povestea lui Tish începe într-o seară când un băiețel, Charles Dimple, visează cu ochii deschiși la prietenul perfect. Firește, acest prieten fantezist trebuie să fie mare — cât mai mare —, să aibă colți — și încă ce colți — și…coadă. Să semene cu un dragon, dar să fie mai bun decât un dragon. Și așa apare pe lume Tish, sufletul pereche al lui Charles. Cei doi prieteni trec împreună prin tot soiul de aventuri în universul casei, până când, uitat, Tish e nevoit să-și găsească alt tovarăș de joacă, apoi altul…și așa mai departe. Așa începe adevărata călătorie a lui Tish, prietenul imaginar al copiilor, cel pe care, odată ce-l întâlnești, nu-l vei uita niciodată!

Iată ce spune Petru Aron Costeschi, traducătorul volumului, despre întâlnirea cu această poveste remarcabilă: ”Tish este o carte care înseamnă foarte mult pentru mine. Nu doar în calitate de traducător, dar și de cititor, am iubit această poveste emoționantă și ilustrațiile desenate cu așa de multă pasiune, care m-au transportat în lumea cărții. Această poveste a fost pentru mine despre ce înseamnă să crești și ce lași în urmă. Mai mult decât atât, a fost despre prietenie. Cât eram mic, cărți la fel de bune ca acesta m-au ajutat să devin pasionat de literatură și cărți. Sper ca Tish să aibă același efect asupra cât mai multor copii.”

Iar Virginia Lupulescu, redactorul cărții, o recomandă atât celor mici, cât și celor mari. „O carte excepțională, atât pentru copiii de 6-10 ani, cât și pentru părinții lor: Tish, de Edwina Wyatt. Copil anxios pentru mutarea într-un oraș nou și la o școală nouă. Copil impetuos, care încă nu știe cum să își exprime afecțiunea pentru prieteni. Copil care descoperă lumea și își testează limitele. Părinți copleșiți de dor. Părinți exasperați de energia copilului. Părinți în pană de imaginație. Pentru fiecare, Tish reprezintă companionul ideal. E o carte care poate face minuni pentru copilul vostru. E un must have pentru orice bibliotecă școlară și pentru orice cabinet de psihoterapie care lucrează cu copii.”