Dr. Edith Eva Eger, psihoterapeut de talie mondială, una dintre ultimele supraviețuitoare ale lagărului de la Auschwitz, își învață cititorii să-și redescopere speranța și libertatea în viața de zi cu zi. După succesul înregistrat cu prima carte, Alegerea, publicată de Editura Pandora M în 2019, autoarea continuă să inspire publicul cu o nouă carte, Darul. 12 lecții care îți vor salva viața, publicată în colecția ANANSI. World Fiction, în traducerea Mihaelei Apetrei.

În Darul, Dr. Edith Eva Eger povestește cum cea mai cumplită dintre închisorile în care a trăit nu a fost aceea în care au aruncat-o naziștii, ci una pe care și-a creat-o singură, închisoarea propriei minți. Descrie 12 dintre cele mai teribile stări și emoții pe care le-a trăit, printre care frica, durerea, mânia, vinovăția sau rușinea, și instrumentele pe care le-a descoperit pentru a putea face față acestor provocări universale.

Fiecare capitol pornește de la întrebări sau provocări precum: Vrei să fii căsătorit cu tine?, Evoluezi sau te rotești?, Nu poți vindeca ceea ce nu poți simți, menite să ne stimuleze să analizăm profund alegerile pe care le facem zi de zi. Plină de empatie, perspicacitate și umor, Darul surprinde vulnerabilitatea și provocările obișnuite cu care ne confruntăm cu toții și oferă încurajări și sfaturi pentru evadarea din închisorile noastre personale. Autoarea afirmă că „până la urmă, nu ceea ce ni se întâmplă contează cel mai mult, ci ceea ce alegem noi să facem cu aceste întâmplări.”

Oameni din întreaga lume au descoperit un mentor în Edith Eva Eger: celebra jurnalistă și autoare Oprah mărturisea că povestea lui Edith Eger a schimbat-o pe vecie, iar Bill Gates spunea că „mulți oameni își vor găsi mângâierea în sfaturile ei despre depășirea situațiilor dificile.”

Dr. Edith Eva Eger (94 ani) are un cabinet de psihoterapie în La Jolla, California, și ține prelegeri la Universitatea California, San Diego. Este, de asemenea, consultant al Forțelor armate și navale ale Statelor Unite pentru formare și tratarea sindromului de stres posttraumatic. Dr. Edith Eva Eger încă dansează și își încheie fiecare discurs cu un grand battement.

 

__________________________________

ANANSI. World Fiction este cea mai recentă colecție dedicată traducerilor din literatura universală de pe piața de carte din România. Noul proiect editorial, coordonat de scriitorul și editorul Bogdan-Alexandru Stănescu, a fost lansat la finalul lunii septembrie 2020. Așezată sub semnul lui Anansi, zeul african al poveștilor, colecția ANANSI. World Fiction include cinci serii: Anansi. Contemporan – dedicată literaturii actuale, Anansi. Clasic – un spațiu al clasicilor secolului XX, Anansi. Mentor – ce reunește eseuri literare, Anansi. Ego – seria dedicată memorialisticii și Anansi. Blues – seria poeziei. Recent, colecția a marcat aniversarea unui an de la lansare, printr-un proiect în cadrul căruia cititorii sunt invitați să devină autori: Poveștile ne apropie – detalii pe blog.pandoram.ro.