l

Duminică, 21 martie, de la ora 19.00, iubitorii de literatură vor putea asculta în premieră pe paginile de Facebook Cărturești și Anansi.World Fiction versiunea în limba română a poemului Noapte credincioasă și virtuoasă, al laureatei Nobelului literar Louise Glück. Înainte de lectura susținută de poeta Domnica Drumea, traducătorul poemului, Bogdan-Alexandru Stănescu, coordonatorul colecției ANANSI. World Fiction, va face o introducere în universul poemelor lauretei Nobel și va prezenta planul de publicare al volumelor din seria de autor Louise Glück.

Seara consacrată lui Louise Glück încheie seria de evenimente reunite sub motto-ul „Zilele poeziei la Cărturești”.    

„Necunoscută până anul trecut publicului larg din România, dar un nume de mare greutate în poezia americană a ultimilor cinci decenii, Louise Glück a atras totuși atenția cercurilor poetice de la noi în 2014, când a primit National Book Award pentru capodopera Noapte credincioasă și virtuoasă. Opera ei poetică va fi tradusă și publicată în cadrul seriei Anansi. Blues și cred că acest gest editorial este o adevărată piatră de temelie pentru o foarte tânără serie de poezie din cadrul unei colecții la fel de tinere”, a declarat Bogdan-Alexandru Stănescu, coordonatorul colecției ANANSI. World Fiction.    

Louise Glück este autoarea a douăsprezece volume de poezie și a două antologii de eseuri. A primit Premiul Nobel pentru Literatură în 2020, pentru „inconfundabilul timbru poetic ce transformă, prin frumusețea lui austeră, existența individuală într-una universală”. Printre alte distincții primite de Louise Glück se numără National Humanities Medal, Pulitzer Prize, National Book Award, Bollingen Prize, Wallace Stevens Award decernat de Academy of American Poets și Gold Medal for Poetry, decernat de American Academy of Arts and Letters. În prezent, Louise Glück predă la universitățile Yale și Stanford și trăiește în Cambridge, Massachusetts.