Mamma Mu se dă în leagăn deschide o nouă serie în colecția PanDA de la Pandora M, dedicată micuților de peste 3 ani. Cărțile Mamma Mu, scrise de Jujja și Tomas Wieslander, sunt ilustrate cu măiestrie de îndrăgitul Sven Nordqvist, creatorul seriei Pettson și Findus.

„Cel mai important lucru în cărțile cu Mamma Mu este joaca. Fără ea, copiii nu pot crește și nu se pot face mari, iar fără umor, viața este cenușie și fără haz”, spune Jujja Wieslander, autoarea seriei Mamma Mu.

Mamma Mu este o văcuță curioasă care vrea să vadă lumea, să încerce tot felul de lucruri noi și să învețe tot ce învață copiii. Cioară, prietenul lui Mamma Mu, a văzut deja totul, le știe pe toate, este serios, vrea să facă numai ce se cuvine și, cel mai important, nu vrea să se facă de râs. Iată două personaje atât de diferite dar care se completează atât de frumos într-o serie de cărți pline de imaginație, aventură, umor, fantezie, iubire și prietenie.

Mamma Mu are întotdeauna o atitudine pozitivă și este prietenoasă. Își pierde cumpătul doar când Cioară îi spune că e prea grasă și se supără de-adevăratelea când o abandonează. Despre orice-ar fi vorba, Cioară știe mai bine decât Mamma Mu. Întotdeauna înțelege totul — într-un fel sau altul. Îi place să se furișeze și să facă pe agentul secret, și, câtă vreme nu se uită nimeni, îi mai place și să încerce diverse lucruri pe care le face Mamma Mu.

Mamma Mu are o fire poetică. Inventează poezii (despre primăvară), îi place să cânte (cam fals) cântece născocite de ea sau compuse de alții, îi plac culorile toamnei, lacurile ca oglinda și apusurile. Este fermecată de talentele copiilor și are porniri romantice: “Închipuie-ți, noi doi, tu și cu mine, Cioară, vâslind”. Cioară crede că asemenea gânduri sunt de-a dreptul penibile: “Nu te mai prosti așa, Mamma Mu.”

Cioară are o puternică înclinație pedagogică. Vorbește răspicat și o pune pe Mamma Mu să repete lecțiile pe care vrea să i le transmită: “Repetă după mine — vacile nu se cațără în copaci. Spune!”. Îi place să-și demonstreze cunoștințele, de exemplu cum să faci curat într-un hambar în cinci secunde, și nu l-ar deranja să publice și o carte pe tema asta. Cioară are unelte speciale și diverse undițe. Și ESTE expert. Poate construi cea mai bună cabană din LUME. Odată ce se pornește, Cioară se lasă lesne dus de val.

Cioară are o nevoie nemăsurată de mângâiere, iar Mamma Mu are o capacitate enormă de empatie. Iar asta îi face prieteni pe viață!