Una dintre cele mai recente apariții din colecția Anansi. World Fiction, Iepurele blestemat promite să fie o lectură cel puțin inedită. Imediat după apariție Iolanda Prodan, traducătoarea volumul de proză scurtă, ne transmite impresiile sale legate de carte:

„Grație zeului Anansi, cititorii români au șansa de a explora universul fascinant al prozei Borei Chung, o scriitoare sud-coreeană nonconformistă, în plină ascensiune în peisajul literar internațional. Dificil de încadrat într-un gen literar anume, cu o tematică originală, pe care cititorii o vor descoperi pe parcursul lecturii, Iepurele blestemat poate fi rezumat din perspectiva traducătorului în două cuvinte: minimalism sofisticat. În ciuda structurii narative minimaliste, aparent ușor de gestionat prin actul traducerii, scriitura Borei Chung are un impact vizual și emoțional extrem de puternic.
Autoarea mizează pe o miriadă de verbe folosite preponderent la timpul prezent pentru a crea imagini dinamice, iar personajele și locurile, unele mundane, altele desprinse parcă din filmele horror și SF, alcătuiesc un puzzle narativ din care nu vrei să pierzi nicio piesă. Cartea Borei Chung este un roller coaster ce te zdruncină violent exact când crezi că în sfârșit te-ai liniștit, din care îți dorești cu disperare să cobori cât mai urgent, deși în sinea ta tânjești incontrolabil să mai rămâi puțin.
Legați-vă strâns centurile de siguranță (sau mai bine nu), și plonjați în universul Iepurelui blestemat.”


Iolanda Prodan (n. 1973, Iași) este traducătoare din limbile japoneză și coreeană. Este licențiată în Sociologie-politologie (Univ. Al. I. Cuza, Iași), cu două diplome de masterat, în Științe politice (SNSPA) și Studii est-asiatice (Universitatea București). Este doctor în Științele comunicării (Univ. Al. I. Cuza, Iași), cu o teză despre construcția identității naționale în discursul prezidențial sud-coreean. Fost diplomat de carieră, a beneficiat de burse de studiu și cercetare în Japonia, Coreea de Sud, Franța și Italia. A semnat traduceri din Osamu Dazai, Mieko Kawakami, Ryū Murakami, Makoto Shinkai, Sayaka Murata, Yu Miri, Hwang Sok-yong, Han Kang, Sang Young Park, Sohn Won-pyung, Gong Ji-young ș.a.